Udvardy György pécsi megyéspüspök főpásztori felelősségétől indíttatva 2017. Húsvétvasárnapjával megalakította a Boldogasszony Imaszövetséget, melynek elsődleges célja a Pécsi Egyházmegye evangéliumi küldetésének támogatása, hogy a Gyűdi Boldogságos Szűz Mária közbenjárásával megerősítve egyre többen hordozzák közös ügyeinket imádságaikban.

Az imaszövetség tagja lehet bármely krisztushívő, aki egyéves időtartamra (a következő húsvétig) vállalja a következőket:

• naponta imádkozik az egyházmegyéért és a főpásztor, valamint a tagok szándékára
  • hetente legalább negyedórányi szentségimádást vagy szentírásolvasást végez
  • havonta legalább egy alkalommal önkéntes lemondást vagy böjtöt vállal
  • lehetősége szerint részt vesz az egyházmegye egyik gyalogos zarándoklatán (Máriagyűd, Báta), vagy az ekkor bemutatott ünnepi szentmisén
  • keresi a rendszeres szolgálat lehetőségét saját plébániáján

Az imaszövetség ifjúsági tagozatának tagjai (25 éves korig) az utolsó pont helyett a következőt vállalják:

• igyekszik bekapcsolódni saját plébániája valamely ifjúsági csoportjába, valamint keresi a rendszeres liturgikus szolgálat lehetőségét

Az imaszövetség papi tagozatának tagjai az utolsó pont helyett a következőt vállalják:

• folytonosan keresi a papi közösség előmozdításának, elmélyítésének lehetőségét, és havonta legalább egy paptestvérét meglátogatja

A jelentkezni online felületen, ill. a plébániákra eljuttatott jelentkezési lap postán történő beküldésével lehetséges.
A papi tagozat tagjai közé csak az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött elektronikus levélben lehetséges a jelentkezés.

Az egyházmegye főpásztora minden hónap első szombatján szentmisét mutat be az Imaszövetség tagjaiért.

Kérünk mindenkit, népszerűsítse másoknak is ezt a lehetőséget, amely alkalmas lehet helyi részegyházunk egységének megerősítésére, az „egy szívvel, egy lélekkel állhatatosan” végzett imádság (vö. ApCsel 1,14) erejének megtapasztalására, és közös küldetésünk megvalósulásának előmozdítására.

Felföldi László húsvéti mise Kicsiimaszövetség imádság Kicsi